Audi Brussels


Gruppenarbeit @Audi Brussels

Een leertraject dat hard en soft skills combineert en waarbij alle lagen van de hiërarchie betrokken en ondersteund worden in de realisatie van dit veranderingstraject naar zelfsturing binnen de productievestiging van Audi Brussels. (voornaamste doelgroep +- 18 groepen GS gedurende 20 dagen)

De Gruppensprecher van elk team bij Audi Brussels fungeert als de ogen en oren van het team en is verantwoordelijk voor de goede werking van zijn team zowel op organisatorisch als op vlak van het geleverde werk. Welke processen moet ik respecteren? Hoe pak ik een probleem aan? Kan ik een conflict op de werkvloer beheersen? Belangrijke vragen waaraan Audi aandacht wil schenken en de Gruppensprecher wil ondersteunen in het opnemen van deze taak.

Sinds 2009 werd samen met SKAN een traject uitgewerkt en geïmplementeerd waarbij de Gruppensprecher en hun hiërarchie werden begeleid in het enerzijds begrijpen van de meerwaarde van de verandering en anderzijds getraind werden in hun nieuwe rol als “aanvoerder” van het team. De zelfsturing van de teams wordt ondersteund door het versterken van de competenties van de GS maar ook door hun directe leidinggevenden te betrekken bij dit proces. Nog steeds worden opleidingsinitiatieven aangeboden in het kader van Gruppenarbeit in het kader van continuous improvement en versterking van het geleerde.

We werken voor verschillende thema’s samen met Skan. Dit traject voor Gruppensprecher ontwikkelenden we samen met hen. We hebben daarover zeer positieve feedback van de deelnemers gekregen. Vooral de combinatie van het aanleren van processen en onmiddellijk daarop aansluitend de daarbijbehorende softskills verwerven, heeft een grote meerwaarde. We sturen het traject op regelmatige basis bij om aan de behoeften van alle betrokken partijen te kunnen blijven voldoen en dit verloopt heel vlot.   

Sylvia Dekeyzer, Personeelsontwikkeling Audi Brussels